Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  محمود کاوه سردار جوانی بود که رشادت‌هایش لرزه بر دشمن می‌انداخت. شخصی که به گفته سرتیپ شهید حسن آبشناسان «اگر در دنیا یک چریک پاک‌باخته و دل‌باخته به اسلام و حضرت امام (ره) وجود داشته باشد، محمود کاوه است.» هم او که رهبر معظم انقلاب درباره‌اش فرمودند: «محمود زمان انقلاب شاگرد ما بود؛ اما حالا استاد ما شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

شهید کاوه که همیشه عملیات‌ها و اقداماتش موجب تحیر فرماندهان بود توانست با کمترین نیروی عملیاتی منطقه اشغال شده بسطام را در مدت ۲۴ ساعت از دست عناصر ضد انقلاب آزاد کند. این اقدام شهید کاوه و تیم عملیاتی‌اش موجب شد تا گروهک‌های ضد انقلاب مستقر در مرز‌های ایران برای زنده و یا مرده محمود جایزه بزرگی تعیین کنند.

فرزند مشهد

شهید کاوه، در سال ۱۳۴۰ در مشهد به دنیا آمد. پدرش از فروشندگان مشهدی بود. اصلیتشان به دهستان بیهود از توابع شهرستان قائنات برمی گشت. در دوره پهلوی مقلد امام خمینی (ره) بود و با رهبر معظم انقلاب و سید عبدالکریم هاشمی نژاد ارتباط داشت.

محمودکاوه پس از پایان تحصیل در دوره راهنمایی، به کسب علوم دینی در حوزه علمیه پرداخت. مدتی نگذشت که به این نتیجه رسید اگر با دریافت مدرک پایان دبیرستان وارد حوزه علمیه شود، موفق‌تر خواهد بود. او در کلاس‌های درسی مسجد حضرت‌جواد (ع) و امام‌حسن مجتبی (ع) شرکت می‌کرد به ویژه در کلاس‌های پر جمعیت سید جوان و روشن اندیشی که در آن دوره با عنوان «حاج‌سیدعلی آقا» شناخته می‌شدند. صدای خوب شهید کاوه و خواندن قرآن با صوت باعث شد تا کتابی را به عنوان اولین هدیه از ایشان بگیرد.

بیشتر بخوانید

شهید کاوه معجزه نظامی گری در انقلاب اسلامی ایران است


او در بحبوحه انقلاب برای پخش اعلامیه‌های امام خمینی (ره) چه داخل دبیرستان و چه در بیرون از آنجا تلاش و همراه پدرش در تظاهرات شرکت می‌کرد. همان سید انقلابی و نواندیشی که چند دهه بعد، پس از امام خمینی (ره) سکاندار نظام جمهوری اسلامی و رهبر انقلاب شد، از جمله کسانی بودند که با سخنرانی‌های خود در آن دوره تأثیر بسیار زیادی روی او گذاشتند. چنان که از زبان خواهر محمود کاوه گفته شده، او در حوزه عکاسی از وقایع انقلاب فعالیت داشته و از نخستین شهدای انقلاب در مشهد عکاسی کرده است.

جوان و فرمانده تیپ ویژه شهدا

شهید کاوه در سال ۱۳۵۸ یک دوره آموزش عمومی و نیز آموزش جنگ‌های نامنظم را به مدت ۴ ماه به همراه ۳ نفر دیگر از کادرسپاه پاسداران خراسان در پادگان امام علی (ع) سپری می‌کند. او یکی از جوان‌ترین فرماندهانی بود که از روزی که جنگ آغاز شد، در میدان رزم حضور داشته است و ۳ سال بعد فرماندهی تیپ ویژه شهدا را بر عهده می‌گیرد و موفقیت‌ها و انجام عملیات دشوار به وسیله این تیپ با فرماندهی او باعث می‌شود که این تیپ به لشکر ارتقا پیدا کند.

نبرد‌های تهاجمی

آزادسازی سد بوکان و جاده ۴۷ کیلومتری آن، آزادسازی جاده صائین دژ به تکاب، آزادسازی محور استراتژیک پیرانشهر به سردشت که به عنوان مرکز و نقطه ثقل عناصر منافقان بود و به انهدام مرکز رادیویی آن‌ها و فتح ارتفاعات مهم مرزی منطقه آلواتان و آزادسازی زندان دوله تو و کشته شدن بیش از ۷۵۰ نفر از این عناصر منجر شد، از نبرد‌های تهاجمی بود که به وسیله شهیدمحمود کاوه و هم رزمانش در تیپ ویژه شهدا طرح ریزی و اجرا شود.

محمود کاوه بار‌ها در طول حضور خود در میدان رزم مجروح شد؛ از عملیات پاک سازی در روستای محمدشاه از توابع مهاباد در اسفند۱۳۶۱ تا اصابت ۱۲ ترکش نارنجک به ناحیه سر در اردیبهشت ۱۳۶۵ در منطقه عمومی حاج عمران عراق موسوم به تک حاج عمران.

چریک پاک باخته

شهید آبشناسان در معرفی او می‌گوید: اگر در دنیا یک چریک پاک باخته و دل باخته به اسلام و امام خمینی (ره) وجود داشته باشد، محمودکاوه است و هر رزمنده‌ای که بخواهد خوب و پخته و آبدیده شود باید در تیپ ویژه شهدا پیش او برود. اغلب کم سخن می‌گفت و بیشتر عمل می‌کرد و همواره سعی می‌کرد وحدت ارتش و سپاه حفظ شود.

محمود کاوه در ۱۰ شهریور ۱۳۶۵ در منطقه عمومی حاج عمران بر روی قله ۲۵۱۹ حاج‌عمران بر اثر اصابت ترکش خمپاره و درسن ۲۵ سالگی به مقام شهادت نائل شد.

منبع: شهرآرا

انتهای پیام//م.م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهدای دفاع مقدس فرماندهان دفاع مقدس شهدای خراسان رضوی محمود کاوه امام خمینی حاج عمران شهید کاوه تیپ ویژه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۹۰۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری برای نخبگان فکری جبهه انقلاب یک اسوه تمام عیار است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام علی زاهد دوست چهارشنبه شب در مراسم بزرگداشت هفته عقیدتی و سیاسی در سپاه امام رضا (ع) اظهار داشت: شهید مطهری، نه یک فرد بلکه یک مکتب، گفتمان و یک جریان بود که برای خواص و نخبگان فکری جبهه انقلاب، یک الگو و اسوه تمام عیار است.

امام جمعه شهرستان دشتی افزود: امامین انقلاب، یکی از اصلی ترین ویژگی‌های شخصیتی شهید مطهری را «بصیرت» دانسته‌اند.

وی گفت: مؤلفه‌های بصیرت در شخصیت علمی و معنوی شهید مطهری را می‌توان اسلام‌شناسی، و التزام به آموزه‌های اسلامی، تکلیف‌مداری و تکلیف‌شناسی، زمان‌شناسی، اولویت‌شناسی، شبهه‌شناسی، و روحیه انقلابی و داشتن چهارگانه علم، مهارت، ابتکار و شجاعت لازم در مواجهه با مسائل و پدیده‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی دانست.

امام جمعه دشتی بیان کرد: هدف اصلی از نامگذاری این هفته ارج نهادن به زحمات تمامی معلمان، مربیان و فعالان عقیدتی و سیاسی است که در زمینه تعلیم و تربیت فعالیت می‌کنند. معلمان و مربیان عقیدتی نقش هدایتگری و انسان سازی دارند.

حجت الاسلام زاهد دوست یادآور شد: مجموعه عقیدتی سیاسی سپاه در جهت تربیت نیروهای انقلابی وفادار به ارزش‌های انقلاب و ایجاد انگیزه بین این نیروها موفق عمل می‌کنند.

وی گفت: پاسخ غرورآفرین سپاه و عملیات وعده صادق کشور را تا سال‌ها از گزند و طمع دشمنان بیمه کرد.

کد خبر 6094702

دیگر خبرها

  • شهید مطهری از معماران بنای فکری انقلاب اسلامی بود
  • شهید مطهری از معماران انقلاب اسلامی بود
  • گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی سپاه در حرم بانوی کرامت
  • شهید مطهری برای نخبگان فکری جبهه انقلاب یک اسوه تمام عیار است
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده است
  • دوست داشت گمنام باشد و حالا یک قطعه پلاک از او باقی مانده
  • برنامه های دسته روی ویژه سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) در ایلام
  • شلیک به مغز انقلاب اسلامی
  • پوستر ویژه سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری (ره)
  • روایتی از شهادت مرتضی مطهری، معلمی برای انقلاب اسلامی ایران